Yrkespaket inom restaurang och livsmedel med nivåer i ämnen från huvudsak Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Utbildningen leder till att du kan arbeta som kock i storkök eller lunchrestaurang, men även i en restaurang.
Utbildningens mål
Utbildningen avser att ge eleven
- förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matlagning mot storkök
- förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin matlagning
- förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse
- förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster
- färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder
- kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster
- kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling
- kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt
Övrigt
För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser samt ett gymnasie- eller komvuxarbete.
Utbildningsstart
Kommande
- hösttermin 2025
- vårtermin 2026
- hösttermin 2026
- vårtermin 2027
- hösttermin 2027
För mer information, studie- och yrkesvägledning samt hjälp med ansökan, kontakta
Monica Annersten
Studie- och yrkesvägledare
Telefon 070-615 48 01
e-post monica.annersten@osthammar.se