Upplägg

Utbildningen har en flexibelt upplägg vilket betyder att du läser dels i skolan tillsammans med gymnasieelever, men även hemma/på distans, beroende på teoretiska och praktiska moment samt apl-perioder för gymnasieelever.

För att kunna genomföra dina studier krävs det att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.

Förkunskapskrav

Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå.

Information inför utbildningsstart

  • För dig som söker studiemedel från CSN så startar höstterminen måndag 18 augusti och slutar fredag 19 december
  • Du ska ordna APL-plats (praktikplats) själv; en lista med företag du kan höra av dig till tillhandahålls
  • Arbetskläder, skor samt resor till och från din praktikplats, studiebesök osv får du stå själv för
  • Kurslitteratur införskaffar du själva innan kursstart (kommer senare)

Ansökan

Ansökan till utbildningen öppnas tisdag 25 mars. Sista ansökningsdag söndag 8 juni.

Nationella kurser i yrkespaketet

OBS! Nedanstående terminsplanering är preliminär och kan ändras.

Hösttermin 2025

måndag 18 augusti – fredag 19 december

Introduktion två veckor (startpaket innehållande bland annat arbetsmiljö, köks- & livsmedelsbegrepp, branschkunskap)

Kurs Kurskod Poäng Litteratur
Matlagning, Nivå 1 *) MATG1000X 100
Matlagning, Nivå 2 *) MATG2000X 100
Livsmedelshygien, Nivå 1 *) LIVS1000X 100
Service och bemötande, Nivå 1 SERV1000X 100
Livsmedel och näringskunskap, Nivå 1 LIVM1000X 100

Vårtermin 2026

måndag 5 januari – fredag 22 maj

Kurs Kurskod Poäng Litteratur
Måltid och bransch, Nivå 1 *) MALT1000X 200
Matlagning, Nivå 3 *) MATG3000X 200
Specialkost 100

*) APL ingår

För mer information, studie- och yrkesvägledning samt hjälp med ansökan, kontakta

Monica Annersten

Studie- och yrkesvägledare

Telefon 070-615 48 01

e-post monica.annersten@osthammar.se