Upplägg
Utbildningen har en flexibelt upplägg vilket betyder att du läser dels i skolan tillsammans med gymnasieelever, men även hemma/på distans, beroende på teoretiska och praktiska moment samt apl-perioder för gymnasieelever.
För att kunna genomföra dina studier krävs det att du har tillgång till dator och internetuppkoppling.
Förkunskapskrav
Godkänt betyg i svenska eller svenska som andraspråk på grundskolenivå.
Information inför utbildningsstart
- För dig som söker studiemedel från CSN så startar höstterminen måndag 18 augusti och slutar fredag 19 december
- Du ska ordna APL-plats (praktikplats) själv; en lista med företag du kan höra av dig till tillhandahålls
- Arbetskläder, skor samt resor till och från din praktikplats, studiebesök osv får du stå själv för
- Kurslitteratur införskaffar du själva innan kursstart (kommer senare)
Nationella kurser i yrkespaketet
OBS! Nedanstående terminsplanering är preliminär och kan ändras.
Hösttermin 2025
måndag 18 augusti – fredag 19 december
Introduktion två veckor (startpaket innehållande bland annat arbetsmiljö, köks- & livsmedelsbegrepp, branschkunskap)
Kurs | Kurskod | Poäng | Litteratur |
---|---|---|---|
Matlagning, Nivå 1 *) | MATG1000X | 100 | |
Matlagning, Nivå 2 *) | MATG2000X | 100 | |
Livsmedelshygien, Nivå 1 *) | LIVS1000X | 100 | |
Service och bemötande, Nivå 1 | SERV1000X | 100 | |
Livsmedel och näringskunskap, Nivå 1 | LIVM1000X | 100 |
Vårtermin 2026
måndag 5 januari – fredag 22 maj
Kurs | Kurskod | Poäng | Litteratur |
---|---|---|---|
Måltid och bransch, Nivå 1 *) | MALT1000X | 200 | |
Matlagning, Nivå 3 *) | MATG3000X | 200 | |
Specialkost | 100 |
*) APL ingår
För mer information, studie- och yrkesvägledning samt hjälp med ansökan, kontakta
Monica Annersten
Studie- och yrkesvägledare
Telefon 070-615 48 01
e-post monica.annersten@osthammar.se