Yrkespaket med kurser från restaurang- och livsmedelsprogrammet .

Under hela utbildningen går du APL två dagar i veckan.

Information inför utbildningsstart

  • För dig som söker studiemedel från CSN så startar höstterminen måndag 19 augusti och slutar fredag 20 december
  • Begagnade arbetskläder som ska användas i skolan och på praktik finns att låna
  • Du ska ordna APL-plats (praktikplats) själv; en lista med företag du kan höra av dig till tillhandahålls
  • Kurslitteratur införskaffar du själva innan kursstart (se nedan)

Utbildningens mål

Utbildningen avser att ge eleven

  • förmåga att arbeta inom restaurangverksamhet med matlagning mot storkök
  • förmåga att planera, genomföra och utvärdera sin matlagning
  • förmåga att arbeta med ansvar, kvalitetsmedvetenhet och företagsekonomisk förståelse
  • förmåga att kommunicera, samverka med andra och bemöta gäster
  • färdigheter att arbeta med traditionella och moderna hantverksmässiga metoder
  • kunskaper om livsmedel, hygien, näringslära och specialkoster
  • kunskaper om etiska frågor inom hela livsmedelskedjan, försäljning och hållbar utveckling
  • kunskaper om arbetsmiljö och arbetsorganisation samt förmåga att arbeta säkert och ergonomiskt

Övrigt

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser samt ett gymnasie- eller komvuxarbete.

Nationella kurser

Hösttermin 2024

måndag 19 augusti – fredag 20 december 2024

Kurs Kurskod Poäng Litteratur
Hygien HYGHYG0 100
Livsmedels- och näringskunskap 1 LIVLIV01 100
Matlagning 1 MALMAL01 100
Branschkunskap inom restaurang och livsmedel MÅTBRC0 100

Vårtermin 2025

måndag 6 januari – fredag 23 maj 2025

Kurs Kurskod Poäng Litteratur
Matlagning 2 MALMAL02 200
Specialkost MALSPE0 100
Service och bemötande SEVSEV01 100
Bageri 1 BAGBAG01 100

För mer information, studie- och yrkesvägledning samt hjälp med ansökan, kontakta

Monica Annersten

Studie- och yrkesvägledare

Telefon 070-615 48 01

e-post monica.annersten@osthammar.se